torsdag 10 november 2011

Höstlukt




Har ni liksom jag fattat tycke för det här med hösten och lukten som kommer med den? Friskt, härligt och fullkomligt fantastiskt ute, vem får inte lust att hoppa i lövhögarna?

Anja

Ännu är det inte för sentför ljungen och löken




Trots mitt arbete i branschen så är jag den sista att kratta löv, plantera om för hösten i mina krukor samt stoppa ner lökarna.....turligt nog så är det så pass varmt ännu så det gör inget trots att vi hunnit en bit in i november. Vad är det man brukar säga....skomakarens barn!

Anja

tisdag 8 november 2011

Naturstensmurar








Naturstensmurar är bland det finaste som finns och i rätt miljö är det oslagbart. Det är ett naturligt inslag och passar så bra in i lite äldre trädgårdar. Hantverket kräver stor skicklighet på den som bygger och med lite tålamod så blir resultatet oslabart. Det går att bygga in trappor, planteringar och olika terasseringar. Här fäljer några bilder på murar vi byggt.

Anja

lördag 5 november 2011

Första inlägget


Höst ute och många tycker att det är botten då det blir kallt , mörkt och allmänt ruggigt! Inte jag, tvärtom så njuter jag av alla färger, den friska luften och att få tända ljus både ute och inne. Det är dessutom njutfullt att dekorera krukor med höstblomster samt ljuslyktor ute. Just nu Allhelgonahelgen och jag skall ta mig till närmaste kyrkogård idag och tända ljus för mina nära och kära. Det bästa med minneslundar är att man kan gå dit även om inte mina anhöriga finns på just den platsen........budskapet går ändå fram!

Anja

nyblogg om inredning och trädgård

Gillardu trädgård och design? En nystartad blogg som handlar om trädgård, blommor, tips och ideer.....i huvudet på en projektledare!

allahelgons dag





Alla Helgons helg, ett besök på kyrkogården bland några hundra andra var mäktigt.Tände ljus för mina nära och kära som inte finns bland oss längre.Pappa sa alltid att han ville vila under ett träd....där tände jag ljusen på minneslunden i Barkarby kyrka.

Anja